Vijesti|

Gradonačelnica grada Slunja posjetila je Odjel Fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja Slunj.

Usluga specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite fizikalne medicine i rehabilitacije u Domu zdravlja Slunj uspješno djeluje već gotovo dvije godine.

Projekat je to realiziran sredstvima Karlovačke županije, Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije, Grada Slunja i dijelom vlastitih sredstava Doma zdravlja Slunj.

Proširenjem djelatnosti Doma zdravlja Slunj na djelatnost fizikalne medicine i rehabilitacije značajno su povećani razina, opseg, kvaliteta i dostupnost ove vrste zdravstvene zaštite stanovništvu Grada Slunja ali i susjednih općina te  ostalih područja Karlovačke županije, Ličko-Senjske županije i Primorsko-goranske županije, kroz vidljive pozitivne ishode, kao što su uštede putnih troškova na teret HZZO-a i smanjen broja sanitetskih prijevoza pacijenata u Opću bolnicu Karlovac, Lječilište Topusko te ostala lječilišta u kojima su naši građani morali koristiti navedene usluge.

Najveću korist od ove djelatnosti imaju  građani Slunja koji su i osobno polučili značajne uštede u korištenju usluga fizikalne medicine i rehabilitacije. Usluga im je postala dostupna bez obzira na imovinski status i mogućnosti organiziranja prijevoza, u daleko kraćem vremenu i bez lista čekanja. Građani gotovo svakodnevno izražavaju svoje zadovoljstvo dostupnošću, stručnošću, razinom i kvalitetom pružanja ovih usluga.

Trenutno su na odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije zaposlene dvije prvostupnice fizioterapije te su zaključeni ugovori o poslovnoj suradnji sa doktorima Opće bolnice Karlovac,  Specijalne bolnice za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Krapinske Toplice, a od veljače i sa Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Varaždinske toplice iz koje redovno dolaze dvoje specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

 „U budućnosti planiramo ishoditi odobrenje za povećanje broja fizioterapeuta, nabaviti dodatnu medicinsku i ostalu opremu kako bi našim korisnicima ova usluga bila još dostupnija, sveobuhvatnija i kvalitetnija, jer uvijek se može i više i bolje“ ističe ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić.

Close Search Window