Vijesti|

Hrvatski sabor kao predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj je, usvajajući Deklaraciju o Ukrajini, najoštrije osudio ničim izazvanu agresiju na Ukrajinu i njezin suverenitet, teritorijalni integritet te neovisnost. Također je dao punu potporu teritorijalnoj cjelovitosti, suverenitetu i neovisnosti Ukrajine u njezinim međunarodno priznatim granicama te izrazio punu solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom.

Vlada Republike Hrvatske je, uz najoštriju osudu ruske agresiju na Ukrajinu, istaknula hrvatsku spremnost da humanitarno i tehnički pomogne Ukrajini te je, radi koordinacije svih aktivnosti prihvata i zbrinjavanja raseljenog stanovništva iz Ukrajine, osnovala Međuresornu radnu skupinu kojom koordinira Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Građani koji nude privatni smještaj za raseljene osobe iz Ukrajine mogu svoje ponude dostaviti na adresu e-pošte: rcz.zbrinjavanje@mup.hr
Budući da smještaj za raseljene osobe treba biti adekvatan, pozivamo vas da smještaj koji nudite prethodno fotografirate te fotografije dostavite na navedeni mail.

Potrebni podaci o stambenoj jedinici:
– stambeni objekt: kuća / stan,
– useljivost: odmah / u određenom vremenu (kada?),
– mogućnost dugotrajnog smještaja: da / ne,
– priključci: voda, struja, sanitarni čvorovi,
– grijanje,
– mogućnost pripreme hrane,
– dostupnost liječnika i škole,
– vlasnik: ime i prezime, kontakt, adresa i
– okvirni troškovi smještaja. 

 

Ukoliko želite i u mogućnosti ste pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine na neki drugi način, upute o navedenom možete vidjeti OVDJE.

 

Close Search Window