Vijesti|

Kako je došlo proljeće i lijepo vrijeme, došle su i mogućnosti održavanja edukativnih radionica uz Slunjčicu, JU Natura Viva poziva škole i sl. grupacije da se prijave

 U sklopu EU projekta ˝Vodene tajne Slunja˝, koji se provodi od 2018. godine, pripremljena je Radionica zelenog i plavog, koja je produkt niza aktivnosti i radionica gdje je Javna ustanova NATURA VIVA bila jedan od partnera uz Turističku zajednicu Grada Slunja, dok je nositelj projekta Grad Slunj. 

Aktivnosti se direktno vežu na Istraživačku stanicu Javne ustanove smještenu uz kanjon rijeke Slunjčice, koja predstavlja početnu i završnu točku edukativnog puta o specifičnosti i jedinstvenosti prirode i ljudi tog prostora.

Edukativni put se sastoji od ukupno šest (6) točaka koje su u komplementarnosti s predmetima u osnovnoj školi te vode učenike u saznanja o prirodi, reljefu, povijesti i zanimljivoj povezanosti čovjeka s prirodom. 

Edukativne točke su sljedeće: 

1)            Početak istraživanja

2)            Priroda i ja – sklad i energija

3)            Biljni svijet i rijeka

4)            Livada i mir

5)            Putovanje kroz vrijeme

6)            Praktičnost spoznaje prirode

Okvirno trajanje svake točke jest 30 min te ukupno trajanje cijelog sadržaja šest točaka edukativnog puta s pauzama za odmor i jelo učenika, profesora u pratnji i edukatora iznosi tri (3) puna sata.

Dio sadržaja su i mape s radnim listićima i pametnim karticama koje dobije svaki učenik za rješavanje i nakon završetka može ih ponijeti sa sobom kao radnu uspomenu istraživanja u prirodi. 

 

Edukacija bi se provodila po dogovoru,  stoga je ovo poziv školama i sl. grupacijama da se  obratite edukatoru Javne ustanove NATURA VIVA, Dini Pečaveru; 098 901 4838 ili dino.pecaver@naturaviva.hr  i dogovorite termine ove zanimljive edukativne radionice i  istražite i doživite čari i ljepote slunjskog područja.

Close Search Window