Vijesti|

U cilju što kvalitetnije pripreme turističke sezone i  smanjenja prometnih gužvi u Rastokama kojih smo svi bili svjedoci posljednjih nekoliko godina (posebno tijekom ljetnih mjeseci) u tijeku su radovi na uspostavi novih prometnih tokova i pravaca kretanja.

A) Ulaz u naselje iz smjera Slunja

Ulaz sa D1 „kod Ajke“ (skretanje prije  Tonkovićevog mosta na Korani) dozvoljen je svim vozilima ali samo do novouređenog rotora koji se nalazi ispred mosta sv. Ivana. Nakon rotora, daljnje kretanje  vozilima u samo naselje je dozvoljeno isključivo stanarima (njihovim gostima), žurnim službama, dostavnim i komunalnim vozilima.

 B) Ulaz u naselje iz smjera Karlovca

Ulaz u Rastoke iz smjera Karlovca ostaje na istoj lokaciji (kod „Lipe“), ali je kretanje dozvoljeno samo u smjeru Slunja čime ova prometnica u cijeloj svojoj dužini postaje jednosmjerna.

Pored smanjenja gužvi novim prometnim rješenjem nastojimo podići razinu sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno pješaka.

Svi gosti koji posjećuju Rastoke osim parkirnih mjesta u samom naselju mogu koristiti i parking kod groblja (gdje je cijena parkiranja po satu znatno povoljnija).    

Nova regulacija prometa zahtijevat će od svih nas dodatnu pozornost jer se prometni tokovi (od ulaza u samo naselje do dozvoljenih pravaca kretanja) značajno mijenjaju. Stoga pozivamo sve na dodatni oprez i strpljenje.

Close Search Window