Vijesti|

Na Plitvicama je obilježena 24. obljetnica akcije “Plitvice”, u kojoj je pala i prva hrvatska žrtva u Domovinskome ratu, 22-godišnji redarstvenik Josip Jović.

Vijence ispred spomen obilježja položili su obitelj poginulog Jovića, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanstvo Hrvatskoga sabora na čelu sa zastupnikom Frankom Vidovićem, izaslanstvo Vlade na čelu s potpredsjednikom Vlade Rankom Ostojićem, izaslanstvo MUP-a i Oružanih snaga, predstavnici 100-postotnih invalida Domovinskoga rata na čelu s Đurom Glogoškim, župan Ličko senjske županije Milan Kolić, udruge proizašle iz Domovinskog rate, gradovi i općine iz okruženja i pojedinci.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u svom je obraćanju nazočnima istaknula kako slobodne i demokratske Hrvatske ne bi bilo bez heroja kao što je Josip Jović te da njegova pogibija simbolizira sve ugasle živote branitelja tijekom Domovinskog rata. Pozvala je na zajedništvo svih u državi kakvo je krasilo hrvatske branitelje u Domovinskome ratu.
Molitvu za Josipa Jovića i sve poginule u Domovinskome ratu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata Jakov Mamić.

 

 

Close Search Window