Vijesti|

Jučer su naš grad posjetili The Nature Conservancy projektni tim, partneri i novinari koji sudjeluju i prate regionalnu inicijativu “Zajedno za rijeke”.  

Zajedno za rijeke je regionalna inicijativa, čiji je cilj zaštititi do 400 kilometara rijeka i slatkovodnog blaga diljem Jugoistočne Europe u pet zemalja uz potporu organizacije The Nature Conservancy u suradnji s partnerima.

Inicijativa Zajedno za rijeke aktivno radi na zaštiti 13 rijeka u regiji s ciljem poticanja novih lokalnih inicijativa za zaštitu rijeka te nastoji osigurati rano i transparentno uključivanje svih dionika poštujući pritom jedinstvene prirodne, društvene i kulturne karakteristike svake rijeke. 

Osim organizacije The Nature Conservancy, članovi inicijative su Centar za životnu sredinu, Udruga Dinarica i Omladinski klub Novi val iz Bosne i Hercegovine, Ekološko udruženje Rzav iz Srbije, Eko-tim iz Crne Gore i Eko-svest iz Sjeverne Makedonije, te su svi članovi posjetiili Rastoke i Slunj s ciljem promocije prirodnih ljepota našeg kraja, a posebice rijeka koje protječu kroz grad Slunj. 

Close Search Window