Vijesti|

27.06.1900.godine u Parizu, Slunjanin Milan Neralić osvojio je brončanu medalju u mačevanju. On je prvi hrvatski olimpijac i prvi Hrvat osvajač medalje na Olimpijskim igrama.

Povodom toga, u nedjelju je, ispred Infirmativno turističkog centra U Rastokama, svečano obilježeno Neralićevo postignuće.

Milan Neralić rodio se u Slunju 1875. godine. Bio je svestrani športaš: odličan plivač, izvrstan vježbač na ručama, preči i karikama, dizao je utege, a planinarenje mu je bilo velika strast

Nagrada u obliku statue, koju dodjeljuje HOO uspješnim sportašima na lokalnoj razini, a nosi ime Milana Neralića i koju je Grad Slunj primio 2019. godine kao lokalna zajednica koja puno ulaže u šport, izložena je ispred TIC-a u subotu i nedjelju. Ona predstavlja i budući spomenik koji će se, u naravnoj veličini, izgraditi uskoro u Slunju.

O životnom putu i postignućima Milana Neralića progovorili su predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Slunja, Nikica Sminderovac i dugogodišnji ljubitelj djela Milana Neralića Željko Marinković Dišo.

Close Search Window