Vijesti|

Hodnjom “Putevima Oluje” od Kamenice do Slunja te svečanim polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulima ispred spomen obilježja u gradskom parku, obilježen je Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

 

Braniteljima se u koloni pridružila rodbina, prijatelji, posebno se ističe grupa mladih. Oko 10 sati ušli su u Primišlje. Pridružili su se pristiglima iz Slunja, Rakovice, Drežnika koji su se zaputili na mjesta stradanja hrvatskih vitezova.

U 16 sati doček u parku kod spomenika. Ovdje je održano povijesno sjećanje na burne događaje

Vijence su položile braniteljske udruge i udruge obitelji poginulih te gradsko vijeće s gradonačelnikom Jurom Katićem i predsjednicom gradskog vijeća  Marinom Mrkonja, zatim su položili vijence predstavnici političkih stranaka, predstavnici gradova i općina Karlovačke županije i prijateljskog grada Castel San Giovanni.

 

 

 

Prisutnima se obratio gradonačelnik Jure Katić, karlovački gradonačelnik i podpredsjednik HDZ-a Damir Jelić te u ime branitelja gospodin Ivan Obajdin.

Župnik je predvodio molitvu za sve poginule.

Kolona je nastavila hod kroz centar Slunja. Na Trgu Zrinskih Frankopana odali su počast trojici branitelja. Kolona sjećanja završila je u župskoj dvorani, uz druženje i pjesmu.   

Close Search Window