Vijesti|

Svetom misom u Crkvi Presvetog trojstva u Slunju, koju je predvodio biskup Gospićko senjske biskupije, dr. Mile Bogović, započeta je proslava Dana Grada Slunja. Slijedila je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja, na kojoj je prisustvovao veliki broj uzvanika, među kojima se posebno isticao dragi gost, general Mladen Markač.

Dodijeljena su i javna priznanja i zahvalnice. Za životno djelo javno priznanje je dodijeljeno Vladimiru Katiću, zapovjedniku 14. domobranske pukovnije i bivšem gradonačelniku Slunja.

Javno priznanje grada Slunja u 2015. za dugogodišnji rad i posvećenost sportu dodijeljeno je Milanu Božičeviću, a Nikola Butina iz dramske skupine “Babe” dobio je javno priznanje za doprinos kulturnom životu Slunja.

Javno priznanje dodijeljeno je i Udruzi hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata RH, a preuzeo ga je gospodin Tomislav Merčep.

Povodom 20. obljetnice operacije Oluja zahvalnice su dobili:

Jure Gašparović načelnik stožera pri 14. domobranskoj pukovniji; Tomislav Magdić, zapovjednik topničko raketnog diviziona 14. domobranske pukovnije; Nikola Japunčić, zamjenik zapovjednika 1. bojne 14. domobranske pukovnije; Nikola Turkalj, zapovjednik specijalne policije Slunj te za izuzetne uspjehe i športska postignuća gradsko vijeće dodijelilo je zahvalnice prvakinji Hrvatske u kuglanju Dariji Barać, te kadetskim prvakinjama u kick boxingu Loreni Požegi i Luciji Bakalar. 

U ime nagrađenih obratio se Vladimir Katić. Nakon toga riječ su uzeli gradonačelnik grada Slunja Jure Katić, Dubravko Halovanić koji se obratio u ime generala Miljenka Crnjca, načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik,  zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar i saborska zastupnica Nada Murganić. Za riječ se javio i Tomislav Merčep te zahvalio na priznanju i poželio Slunju napredak i razvoj.

Nakon službenog dijela, gospićko senjski biskup dr. Mile Bogović predstavio je knjigu “Slunjski kraj i njegova crkva u prošlosti i sadašnjosti”. Knjigu su predstavili prof. Ivica Mataja iz Gospića i dr. Milan Kruhek iz Karlovca. Zavičaj određuje naše usmjerenje i rado mu se vraćamo – istakao je prof. Mataja. Tako se i biskup  ovom knjigom vraća u svoj zavičaj. Dr. Kruhek izrekao je velike pohvale knjizi, pogotovo nekim poglavljima.

Za glazbene predahe pobrinula se mlada flautistica Viktorija Butina.

 

Close Search Window