Vijesti|

Za bogat sadržaj prvosvibanjskog vikenda u Gradu Slunju ove godine su zaslužni Javna ustanova “Natura Viva”, Turistička zajednica Grada Slunja i Grad Slunj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Slunj i UHBDR Slunja, Rakovice i Cetingrada. 

 Javna ustanova “Natura Viva” u petak, 28. travnja organizira besplatnu, stručno – edukativnu šetnju “Udahnite ljepote Slunjčice” u pratnji čuvara prirode, koja će se provoditi svakih sat vremena, u vremenu od 10:30 do 18:30 sati.

U nedjelju, 30. travnja, u sklopu manifestacije “Putevima Frankopana”, Grad Slunj organizira besplatnu turističku turu pod vodstvom Povijesne postrojbe Grada Slunja, kojom se obilježava spomendan posvećen Zrinskim i Frankopanima.

Početak vođene ture je u 16:00 sati na Trgu Zrinskih i Frankopana (parking ispred crkve Presvetog Trojstva). Vođena tura će krenuti Frankopanskom ulicom prema Starom gradu te će se nastaviti  prema Rastokama. Kružna šetnja završit će na šetnici s najljepšim pogledom na Stari grad i rijeku Slunjčicu (ulaz 3 u Rastoke).
U večernjim satima Stari grad će biti prigodno osvijetljen povodom Noći tvrđava.

 

Praznik rada će i ove godine biti obilježen u Rastokama. U organizaciji Turističke zajednice Grada Slunja biti će održana manifestacija “Mostovi plešu” i likovna kolonija. U sklopu manifestacije će biti održani plesni performansi te će posjetioci imati priliku okušati se u plesu na svili i drugim plesnim radionicama.  Također, ispred TIC-a Rastoke će biti organirana  izvedba likovnih umjetnika te izložba umjetničkih radova i djece iz slikarske radionice OŠ Rakovica u organizaciji Crvenog križa Slunj i Mirjane Modrušan.

Na mostu Sv. Ivana Nepomuka bit će prisutna i ugostiteljska ponuda, ponuda OPG-a, DJ, te podjela prvosvibanjskog graha i uštipaka u organizaciji Grada Slunja i UHBDR-a Slunja, Rakovice i Cetingrada. 
Veselimo se zajedničkom druženju!

U slučaju nepovoljnih vremeskih uvjeta, manifestacije 30. travnja i 01. svibnja se otkazuju.  

Close Search Window