Vijesti|

Grad Slunj ostvario je sredstva iz projekta „Nabava traktorskih priključaka u cilju poticanja razvoja komunalnog standarda u Gradu Slunju“, financiranog od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, koji je započeo u listopadu 2022. godine.

Projektom “Nabava  traktorskih priključaka u cilju poticanja razvoja komunalnog standarda u Gradu Slunju” potiče se razvoj komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda Jedinica lokalne samouprave te se pridonosi podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području Grada.

Komunalnom društvu „Lipa“ Slunj nabavljena je kranska kosilica BRK 5000, marke RASCO u neto vrijednosti 40.489,75 € te škare za rezanje grana SRG 1400, marke RASCO, ukupne neto vrijednosti 7.923,56 €. Grad Slunj obavlja poslove održavanja javne i zelene površine na svom području. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 60.516,64 € s uključenim PDV-om.

Provedbom projekta uvelike se olakšava obavljanje poslova koji obuhvaćaju košnju travnjaka, njegu ukrasnog drveća i grmlja, orezivanje živica, sadnja i njega sezonskog cvijeća, trajnica i ruža, održavanje čistoće parkova i ulica.

Kosilica olakšava pristup vegetaciji na teško dostupnim lokacijama te se ubrzava i olakšava održavanje košnje travnjaka, njege ukrasnog drveća i grmlja, orezivanje živica i održavanje čistoće parkova i ulica.

Close Search Window