Koronavirus|

Danas 13. ožujka 2020. godine u prostorijama Gradske vijećnice Grada Slunja održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Slunja u proširenom sastavu  kojoj su prisustvovali i predstavnici Općina Cetingrad i Rakovica. Tema sjednice bila je upoznavanje sa trenutnom situacijom i daljnjim mjerama vezanim uz pojavu korona virusa.

Svi mjerodavni predstavnici ustanova i institucija s područja grada Slunja te zamjenici načelnika Općine Rakovica i Općine Cetingrad iznijeli su trenutnu situaciju i mjere koje se poduzimaju u vezi prevencije od djelovanja virusa i zaštite građana.

Na sjednici je utvrđeno da sve institucije na području grada prate razvoj situacije u vezi s korona virusom, prate naputke koji se odnose na njihova područja djelovanja te sukladno tome postupaju i obavještavaju svoje djelatnike, korisnike  i posjetitelje.

Sukladno odluci Stožera CZ Karlovačke županije zabranjuju se do daljnjega sva javna okupljanja na području Grada Slunja i Općina Cetingrad i Rakovica (kulturna, sportska, društvena i sl.)

Također, preporučuje se građanima da odgode putovanja ukoliko zaista nisu nužna, a u slučaju sumnje na korona virus  mole se građani da ne odlaze u domove zdravlja i službe hitne medicine, nego da telefonski kontaktiraju svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na broj 098/247-630.

Pozivaju se svi građani da se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih tijela, a na sljedećim poveznicama se može saznati više o aktualnoj temi i načinima za postupanje:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://civilna-zastita.gov.hr/

Close Search Window