Vijesti|

Sinoć je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održano predstavljanje knjige “Biskup dr.sc. Mile Bogović”, što je bila prilika za prisutne da čuju više o životu i djelu pokojnog prvog biskupa Gospićko-senjske biskupije, Mile Bogovića, rođenog Slunjanina. Knjigu su napisali don Anđelko Kaćunko i akademik dr. Josip Pečarić.

Na promociji su prisustvovale i županica Karlovačke županije te gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić. U svom obraćanju gradonačelnica je sa okupljenima podijelila svoje sjećanje na biskupa: “Svi smo rasli uz njega, svi smo s veseljem čekali Stipanju i njegovu propovijed, a poslije svete mise i tradicionalno slunjsko kolo “Ej, janje moje” koje je uvijek rado zaplesao sa svojim narodom. Bio je naš oslonac i potpora i svaki Slunjanin je znao da ima svog biskupa.”.

Don Anđelko Kaćunko, mag. theol. Franjo Puškarić i mons. Mile Pecić predstavili su knjigu i podijelili svoja iskustva i uspomene na biskupa Bogovića. Posebno su istaknuli njegovo zalaganje za svoj narod tijekom teških vremena, kao i osnivanje Gospićko-senjske biskupije te njegov doprinos crkvenoj povijesti.

Organizator događanja bila je Knjižnica i čitaonica Slunj, a svečanost je obogaćena nastupom MPS Lovor koji je izveo nekoliko prigodnih korizmenih pjesama.

Okupljeni građani su svojim dolaskom odali počast biskupu Bogoviću, čovjeku koji je svoj život posvetio Bogu, povijesti i svojem narodu.

Close Search Window