Vijesti|

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slunj Goranka Kampić danas je, u Uredu gradonačelnice Mirjane Puškarić, potpisala ugovor za investicijski program: Opremanje kinoprikazivačke dvorane u Slunju
 

 
Krajem prošle godine otvoriti smo vrata naše nove digitalizirane dvorane za kinoprikazivačku djelatnost, što podrazumijeva ugrađenu novu opremu koja može pratiti prikazivanje filmova prema najnovijim trendovima (i 3D prikaz), u što je uloženo 450.000,00 kn, i to 300.000 od Ministrastva kulture i medija i i 150.000 Grad Slunj. Uložena su i dodatna sredstva u građevinske i elektroinstalacijske radove, za što je izdvojeno još oko 300.000 kn.
Pokazalo se da je investicija itekako bila potrebna, danas brojimo veliki broj posjetitelja na projekcijama, koje idu svaki vikend, a i češće, po potrebi.
 
Osim navedenog, upravo smo ostvarili i dodatna sredstva iz Ministarstva kulture i medija u iznosu 390.000 kn za nove sjedalice i podove, čime bi dvorana postala polivalentna te bi služila za konferencije, seminare, programe prekvalifikacija i usavršavanja i sl. te je danas i službeno, u Uredu gradonačelnice Mirjane Puškarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slunj Goranka Kampić potpisala ugovor, kojim će naša kino dvorana zasjati u novom modernom i funkcionalnijem obliku.
 
Današnji izgled kinodvorane
 
 
Također je Ministarstvo kulture i medija odobrilo sredstva u iznosu od 26.583,37 kn za program koji potiče razvoj publike u kulturi pod nazivom “Idemo mi u kino svi”, kojim će se stanovnicima koji žive udaljeni od centra grada i nemaju prijevoz, omogućiti dolazak na kino predstave, a koji ugovor upravo trebamo potpisati.
Close Search Window