Vijesti|

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede na čelu sa ministricom Marijom Vučković primili su na radni sastanak predstavnike Grada Slunja i Karlovačke županije na čelu sa gradonačelnicom Mirjanom Puškarić, s ciljem razmatranja problematike s kojom se susreće segment poljoprivrede na slunjskom području.

Obradile su se teme mogućnosti i uvjeta izgradnje mini klaonica, plasmana poljoprivrednih proizvoda, korištenja potpora u poljoprivredi, korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta, budućih natječaja kroz Program ruralnog razvoja i dr. teme koje su od pomoći za podršku razvoju poljoprivrede na našem području.
 
Ministarstvo je upoznato sa navedenom problematikom te će nastojati u dogledno vrijeme obići naše krajeve i poljoprivrednike kako bi se detaljizirali konkretni problemi i pronašla njihova moguća rješenja. Također planiraju posjetu našim krajevima kako bi se prezentirali planovi u korištenju bespovratnih sredstava za razdoblje 2023.-2027. godine kako bi poljoprivrednici mogli na vrijeme krenuti s pripremom svojih projekata.
Close Search Window