Vijesti|

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovačke županije Darko Bebić, te ostali suradnici obišli su završene radove u Ladihovićevoj ulici u Slunju.

U Ladihovićevoj ulici Grad Slunj izvodio je radove izgradnje nogostupa i javne rasvjete, a presvlačenje kompletnog kolnika novim asfaltnim slojem, rješavanje sustava odvodnje oborinskih voda s lijeve strane kolnika i postavljanje  usporivača prometa na 2 pješačka prijelaza, izvodila je Županijska uprava za ceste Karlovačke županije.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje nogostupa i javne rasvjete je 2.604.306,57 hrk, a sufinanciran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije (450.00,00 hrk) i Karlovačke županije (110.000,00 hrk).

Ostvareni su ukupno očekivani rezultati projekta Grada Slunja, odnosno izgrađen je jednostrani nogostup širine 1,6 m u ukupnoj dužini od 858 metara, uklonjeni su postojeći oštećeni i deformirani rubnjaci, uređene su bankine, izgrađen je sustav oborinske odvodnje vode s prometnice i nogostupa, te je izgrađena javna rasvjeta s ukupno 30 rasvjetnih stupova s LED svjetiljkama.

Tijekom obilaska gradonačelnica grada Slunja je istaknula „Grad Slunj ima izrazito dobru suradnju sa Županijskom upravom za ceste Karlovačke županije. Naravno da s naše strane ima mnogo zahtjeva, jer osluškujemo potrebe naših sugrađana, ali raduje me što su one i prepoznate .“

Close Search Window