Vijesti|

Skupina mladih iz našega grada, članovi KUD-a Graničar i Dramske skupine BABE, posjetila je ovoga vikenda naš prijateljski grad, Castel San Giovanni, gdje se po 19. put održavao festival čokolade – Cioccolandia.

Festival je privukao izlagače i čokolatijere iz cijele Italije, dok su naši mladi predstavljali naš grad kao najbolju destinaciju ruralnog turizma na štandu koji je odavao dojam naše bogate kulturne i prirodne baštine.

Mladi, odjeveni u narodne nošnje, posluživali su slunjsku proju, rakiju, likere te razne tradicionalne slastice poput orehnjače, makovnjače i nekoliko vrsta suhih kolača tipičnih za naš kraj. Pjesmom i prezentacijom su privukli brojne posjetitelje, pružajući im priliku da kroz okuse i običaje bolje upoznaju našu tradiciju i turističku ponudu grada.

Upoznali su se i sastali s gradonačelnicom, gospođom Luciom Fontanom, te ostalim predstavnicima našeg prijateljskog grada, kao i s glavnim organizatorom festivala i predsjednikom udruge Proloco di Castel San Giovanni, Sergiom Bertaccinijem.

Close Search Window