Vijesti|

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović posjetio je policijske službenike koji svakodnevno rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, a potom je u gradu Slunju održao sastanak sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek Hajdin i gradonačelnicom grada Slunja Mirjanom Puškarić.

U svom obraćanju medijima ministar Božinović je istaknuo „Imamo sustav koji u svakom trenutku donosi rješenja za izazove koji nisu jednostavni i zbog toga smo tu i hrvatski građani, siguran sam, imaju povjerenja u hrvatsku policiju. Na dnevnoj bazi analiziramo sve vezano uz migracije, donosimo odluke, razmještamo snage, jačamo prisutnost na vanjskim granicama i imamo u planu i rješenja kako bismo vratili, u najvećoj mogućoj mjeri, percepciju građanima da je situacija apsolutno pod kontrolom. Mi migracijama upravljamo, barem mi u Hrvatskoj, od prvog dana.”.

Gradonačelnica je poručila da Grad Slunj i Slunjani razumiju potrebe migranata koji žele u Europu radi boljeg života, ali isto tako žele zajedničkim snagama pronaći rješenje da kvaliteta života građana na području grada Slunja, ali i na ostalim područjima kojima prolaze, bude onakva kakva je bila prije. „Pozdravljamo dolazak potpredsjednika Vlade Božinovića koji je danas došao ovdje kako bi zajedničkim snagama i sa Karlovačkom županijom i Ravnateljstvom policije pristupili rješavanju ove složene situacije, a sve u cilju pronalaska održivog rješenja.“, istaknula je gradonačelnica.

Close Search Window