Vijesti|

Grad Slunj radi na brojnim projektima od kojih je veliki dio njih u značajnom dijelu financiran sredstvima iz EU fondova. Zaključak je to s današnjeg kolegija župana koji je, zajedno s kolegijem gradonačelnika, održan u Vijećnici Grada Slunja. U gostima kod gradonačelnika Slunja Jure Katića i njegovih suradnika bio je župan Damir Jelić sa svojim zamjenicima Martinom Furdek Hajdin, Vesnom Hajsan Dolinar i Mirkom Martinovićem, dok su se pročelnici županijskih upravnih odjela, direktori županijskih tvrtki i ravnatelji ustanova Karlovačke županije u rad kolegija uključili elektroničkim putem.

Župan i suradnici predstavili su gradonačelniku i njegovom kolegiju projekte na kojima radi Karlovačka županija, projekte iz područja demografije, Centar za gospodarenje otpadom, Intrevencijski plan, s naglaskom na slunjsko područje (Slovnjska deklaracija), projekt Dodir civilizacija, u koji je uključen i Stari grad Slunj. Predstavljene su analize radnih mjesta, izdavanje akata za gradnju, rad i projekti Razvojne agencije JURRA te projekti Županijske uprave za ceste na području Slunja. Posebno je tako naglašen projekt fizikalne terapije pri Domu zdravlja Slunj, koji je u završnoj fazi i koji će mještanima ovog kraja pružiti zdravstvenu uslugu zbog koje sada neće morati putovati u Karlovac. Grad Slunj predstavio je svoje projekte kao što su projekt “Vodene tajne Slunja”, vrijedan oko 23 milijuna kuna, većinom financiran sredstvima EU Fonda za regionalni razvoj, kojim se gradi i obnavlja turistička infrastruktura na području Rastoka, a koji bi trebao biti završen do kraja ove godine. Predstavljen je projekt Reciklažnog dvorišta Slunj, također financiran EU sredstvima, koji bi trebao biti završen do studenog ove godine. Jedan od najvrednijih projekata je Intervencijski plan, koji bi ovom području trebao osigurati pomak u gospodarskom i demografskom smislu, a sadrži čitav niz mjera i postupaka što garantiraju boljitak ovom u ratu devastiranom prostoru. Intervencijski plan bi trebao biti usvojen do kraja ove godine te slijedi njegova implementacija. Razgovaralo se još i o brojnim projektima komunalne infrastrukture koji se odnose na vodoopskrbu i odvodnju, izgradnju i uređenje cesta i javnih prometnih površina, zamjenu javne rasvjete energetski učinkovitom rasvjetom, uređenju gradskog kupališta i izgradnju ambijentalne rasvjete na Rastokama, a predstavljen je i atraktivan projekt visećeg mosta prema Starom gradu.

Gradonačelnik Jure Katić zahvalio se županu Jeliću, zamjenicima i Karlovačkoj županiji na vrijednoj potpori projektima Grada Slunja, posebno u razgovorima prema državnoj razini. Pohvalio je odličnu suradnju i razumijevanje za potrebe stanovništva ovog kraja. Župan Damir Jelić istaknuo je vrijedan rad gradskog vodstva na projektima što je rezultiralo dobrim privlačenjem sredstava iz različitih fondova, a svi ovi projekti i njihova realizacija doprinijet će da ovaj kraj iskoristi svoje prirodne potencijale u gospodarskom i demografskom razvoju.

Close Search Window