Vijesti|

“Udaje se naša drugarica” naziv je glazbeno-scenskog nastupa koji su sinoć izveli KUD “Graničar” iz Cvitovića i KUD “Lađevčani” iz Lađevca u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slunj.

Svojim nastupom, Lađevčani i Graničari prikazali su tradicionalnu svadbu slunjskog kraja. Prelo, miraz, svirači, igranje kola, blagoslov roditelja, lažna mlada i darivanje crvenih jabuka kao znaka plodnosti i čestitosti samo su neki od običaja koje su prikazali tijekom udaje djevojke iz Cvitovića za mladoženju iz Lađevca.

Na svom drugom godišnjem koncertu, Graničari su ugostili i Ženski vokalni ansambl “Zwizde” iz Zagreba, Mušku vokalnu skupinu “Sinovi Atara”, a iznenađenje večeri bila je Dramska skupina “Babe”.

Gradonačelnica Grada Slunja, Mirjana Puškarić, čestitala je organizatorima na uspješnom nastupu i prepunoj dvorani, te im poručila da se nada da će ovakvi godišnji koncerti KUD-a Graničar postati tradicija.

Ovim programom upaljena je i druga adventska svijeća u Gradskom parku – mir. Gradonačelnica je izrazila zahvalnost svim posjetiteljima što se odazivaju na programe “Prosinca u Slunju” te ih pozvala da i iduću nedjelju provedu u zajedništvu u Rastokama, gdje ćemo “Bož’ćevat”, odnosno upriličiti običaje slunjskog kraja u Božićno vrijeme.

 
 
Close Search Window