Vijesti|

Žene u Slunju nisu samo nositelji tradicije, već su ključni pokretači projekata i aktivnosti koji čine pozitivnu razliku za lokalno stanovništvo, ali i za brojne turiste koji posjećuju naš grad. Njihova raznovrsna angažiranost obuhvaća umjetnost, obrt, kulinarstvo te očuvanje kulturne baštine.

Od drevnih vještina poput lončarstva i tkanja, preko umjetničkog izražavanja kroz pjesmu i ples, pa sve do suvremenih područja poput izrade nakita i proizvodnje hrane, žene u Slunju prenose svoju iznimnu kreativnost i vještine s koljena na koljeno. Njihova predanost tradiciji nije samo čuvanje prošlosti, već i dinamično stvaranje budućnosti.

Osim što su čuvarice kulturnog nasljeđa, žene Slunja igraju ključnu ulogu u suvremenim dostignućima ovog grada. Slunj je nedavno dobio Svjetsku nagradu kao jedna od najboljih destinacija ruralnog turizma, a zanimljivo je da je jedan od kriterija ocjenjivanja bio i stupanj uključenosti žena u lokalnu zajednicu.

Njihov doprinos nije samo umjetnički i kulturni, već i ekonomske prirode. Žene Slunja su poduzetnice, vlasnice OPG-a, firmi, obrta…, a njihov rad je prepoznat i nagrađen raznim priznanjima. One su snaga koja doprinosi održivom razvoju naše zajednice.

Sretan Dan žena svim vedrim i snažnim ženama Slunja, čije predanosti i vještine čine ovu zajednicu posebnom, a čija uloga ide izvan granica tradicionalnih očekivanja.

Close Search Window