Vijesti|

Nitko nije ostao ravnodušan na vijest koja je danas stigla iz Uzbekistana – Grad Slunj, mali kontinentalni gradić u srcu Hrvatske dobio je prestižnu titulu Najboljeg turističkog sela!  Čestitke nam stižu putem društvenih mreža, medija i elektroničkom poštom, a upravo nam je stigla i čestitka županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin koja glasi: 

“Od srca čestitam svim turističkim djelatnicima, svakom kuharu, konobaru, iznajmljivaču i turističkom vodiču. Čestitam i svim građanima Slunja, jer destinacija su ljudi, a Slunjani su poznati po svojoj gostoljubivosti. Ovo je Vaša nagrada! Čestitam i gradonačelnici Slunja i njezinom timu, čestitam Turističkoj zajednici! Ova nagrada je svima nama još jedan dokaz da naši rezultati nisu slučajni. Oni su posljedica sustavnog i promišljenog ulaganja u javnu i privatnu turističku infrastrukturu te u manifestacije koje nas čine prepoznatljivima. Imamo turistički najbolje selo na svijetu, naš Slunj, a Županija će i dalje pomagati sve dobre inicijative. Ne samo u turizmu, i ne samo u Slunju.”

Direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak iz Uzbekistana je poručio: 

Velika je čast i zadovoljstvo biti u društvu ponajboljih destinacija na svijetu. Sudjelovanje na Generalnoj skupštini UNWTO-a i primanje priznanja za najbolje turističko selo na svijetu velika je stvar za Karlovačku županiju, a posebno za naš Slunj koji je savršeno odradio prijavu. U hrvatskom izaslanstvu su i predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i veleposlanslanstva, te mogu reći da smo svi izuzetno ponosni zbog ovog globalnog priznanja. Iza nas je izvrsna sezona s brojnim aktivnostima i manifestacijama koje su doprinijele tome. Upravo ruralni krajevi čine “ono nešto” što nas stavlja na turističku kartu svijeta. Dobivanjem ovog priznanja, bolju potvrdu za naš rad i bolju motivaciju za dalje nismo mogli dobiti“. 

Grad Slunj je u visokoj konkurenciji, među gotovo 260 prijava iz više od 60 zemalja, izabran za jedno od najboljih turističkih sela! Ova nagrada, iako u samom nazivu govori o turizmu i asocira na ljepotu i raskoš našeg grada kulturnim i prirodnim bogatstvima, puno je više od toga. Priznanje je to za izvrsnost u području održivog i društveno odgovornog poslovanja na svim aspektima, koje nam  je dodijelila  specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda, vodeće međunarodne organizacije s ključnom ulogom u promicanju razvoja odgovornog, održivog i univerzalno dostupnog turizma (UNWTO).

Close Search Window