Vijesti|

Srpanj je bio mjesec pun uzbudljivih događanja u okviru “Slunjskog ljeta”, koji je obogatio život Slunjana, ali i posjetitelja našeg grada raznovrsnim aktivnostima i zabavom.

Na samom početku mjeseca srpnja, Crveni križ Slunj organizirao je školu plivanja za djecu na rijeci Korani. Ovih deset dana škole plivanja pružilo je djeci ne samo mogućnost usavršavanja svojih plivačkih vještina već i priliku za igru i druženje na vodi, nakon koje su s ponosom primili svoje diplome.

Nakon toga, 7. srpnja, održana je vođena kostimirana tura pod nazivom “Stopama Milana Neralića”. Posjetitelji su imali priliku prošetati gradom s „Milanom Neralićem“ i saznati više o bogatoj povijesti i kulturi ovog područja. Vođena kostimirana tura završila je u šumi Jelvik, gdje je otvorena nova trim staza.

Također, 7. srpnja, Slunj je bio domaćin gradišćanskih Hrvata koji su tijekom koncerta “Večer domoljubne pjesme” predstavili izložbu svojih radova na Trgu Zrinskih i Frankopana. U sklopu ove posebne večeri, glavni gost bila je popularna klapa Sv. Juraj HRM s nezaboravnim izvedbama pjesama o ljubavi, ponosu i domovini.

Niz zabavnih događanja nastavio se od 7. do 9. srpnja s održavanjem Bear Stone Festivala u Primišlju, koji je privukao brojne goste željne glazbe i dobre zabave.

Narednih dana, 8. srpnja, organizirana je mala škola ribolova za djecu, a navečer se održala ribarska večer na obali Korane uz zabavu koju su priredili ŠRD Slunjčica.

Sredinom mjeseca, 15. i 16. srpnja, održani su “Koranski susreti” koji su okupili brojne ekipe koje su se natjecale u igrama na vodi. Organizirao ih je Kajak kanu klub „Rastočki mlinari“, a u večernjim satima posjetitelji su uživali u zabavi uz glazbenu grupu i DJ-a.

 

Održan je i noćni malonogometni turnir povodom Dana Grada Slunja, u organizaciji NK Slunj. U večernjim satima 21. i 22. srpnja, Šesnaest ekipa se borilo za pobjedu i titulu prvaka.

Na kraju srpnja, od 28. do 30. srpnja, održan je 16. Motosusret u organizaciji Moto kluba „Poskok“ Slunj. Ovaj događaj je privukao mnoge goste, a vrhunac su bile izvedbe popularne rock grupe “Divlje jagode”.

Jučer, 30. srpnja, održan je “1. PUB kviz povodom Dana Grada Slunja” u organizaciji Grada Slunja i Slastičarnice Diva. Ova zabavna kviz večer okupila je čak 17 ekipa, pružajući im priliku za testiranje njihovog znanja i uživanje u društvu, u našim Rastokama.

Srpanj je bio nezaboravan mjesec u Slunju, gdje su se mještani i posjetitelji mogli zabaviti, uživati u kulturi, glazbi i druženju kroz “Slunjsko ljeto” i sve njegove raznovrsne događaje. Iščekujemo kolovoz i brojna događanja planirana tijekom njega.

Close Search Window