Vijesti|

Povodom rođendana Milana Neralića danas je, uz uspješnu suradnju učenika i profesora Srednje škole Slunj, Turističke zajednice i Grada Slunja, postavljen plakat o prvom hrvatskom olimpijcu u Rastokama.

Kroz projekt Srednje škole, učenici su pripremili digitalni plakat o Milanu Neraliću. Samostalno istraživanje izvora od strane učenika 2.a, 2.c i 4.d rezultiralo je digitalnim plakatima koji su prikazali OI u Parizu i postignuća Milana Neralića. Ovi radovi su potom izloženi u školi.

Posebno ističemo angažman učenika 4.d koji su izradili digitalni plakat o Milanu Neraliću na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, promovirajući svoje vještine i kompetencije stjecane tijekom školovanja. Učenici 4.d razreda sudjelovali su u svečanosti postavljanja plakata na predloženoj lokaciji na slunjskoj šetnici.

Gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić prepoznala je važnost učeničke kreativnosti i truda, te je Grad financirao izradu i postavljanje plakata u Rastokama.

Ovaj primjer zajedničke suradnje između Grada, škole i učenika ističe kako Slunj potiče kreativnost i rad učenika, što rezultira vidljivošću škole, ali i trajnom prisutnošću lika Milana Neralića u javnom prostoru.

Close Search Window