Vijesti|

Ispratili smo našeg vjernog pastira, velečasnog Milu Pecića u zasluženu mirovinu.

 

Riječi zahvale uputili su mu, u ime pastoralnog vijeća i sveg naroda gospođa Zvjezdana Puškarić, u ime Radio Slunja gospodin Tone Butina i u ime Grada gradonačelnica Mirjana Puškarić, koja je, između ostalog istaknula: “Hvala dragom Bogu što postojite i što Vas je poslao u našu župnu zajednicu, da zajedno s nama provedete sve ove lijepe, a i one izuzetno teške, ali ispunjene godine.

Hvala Vam na velikoj i hrabroj požrtvovnosti za svoj narod u svim nedaćama, posebice u danima spašavanja najranjivijih iz obruča rata i u godinama progonstva. Vaše utjehe, Vaši savjeti, razumijevanje i topla riječ vraćale su nam vjeru u sigurnost Božje zaštite.

Vaš dar rječitosti u govoru i pismu bio je razumljiv svima, hranili smo se vašim riječima i vjerujem da smo se zbog toga mijenjali nabolje.

Danas nam se osjećaji miješaju, veseli nas spoznaja da smo imali čast upoznati Vas, slušati Vas, živjeti i raditi s Vama, obuzima nas osjećaj tuge kada shvatimo da nas napuštate, odlazite iz naše sredine, ali ne i iz naših misli i srdaca.

Ostavili ste neizbrisiv trag u našoj župi, kao svećenik duboke vjere i kao čovjek župnik koji je volio i razumio svakog čovjeka.”

Hvala dobri nas svećeniče, Bog Vas poživio još dugo godina!

Close Search Window