Vijesti|

Središnje obilježavanje 25. obljetnice VRO Oluja te proslava Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja za područje Karlovačke županije održano je u srijedu, 5. kolovoza, u Slunju.

 

Pripadnici Hodnje „Putevima Oluje“ u ranim jutarnjim satima krenuli su iz Kamenice prema Slunju. Zastajali su na mjestima pogibije hrvatskih branitelja i odavali počast. U Slunj su došli u 14 sati, gdje ih je u gradskom parku dočekalo mnoštvo ljudi. Pripadnici hodnje, kao i izaslanstvo Grada Slunja odali su počast poginulima ispred spomen obilježja u gradskom parku. Potom su se u koloni uputili na Tonkovićev most gdje je, uz bakljadu, razvučena zastava Republike Hrvatske. Vijenci su postavljeni i kod središnjeg križa u slunjskom groblju te kod “Golubice”.

U popodnevnim satima izaslanstva državne vlasti, Karlovačke županije, gradova i općina, Grada Slunja, Hrvatske vojske i Policije, ratnih postrojbi i braniteljskih udruga položila su vijence i zapalila svijeće pred spomenikom poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu dr. Franje Tuđmana. Tom prigodom skupu su se obratili: zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, ratni zapovjednik 14. Domobranske pukovnije Slunj Vladimir Katić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, gradonačelnik Slunja Jure Katić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Nada Murganić.

Nakon svečanosti, molitve i obraćanja predstavnika branitelja i dužnosnika sudionici su u povorci krenuli do Crkve Presvetog Trojstva gdje je služena Sveta misa, koju je predvodio mons. Mile Pecić, dekan Slunjskog dekanata.

 

 

Close Search Window