Vijesti|

Održana akcija „Cvijetom narcisa protiv raka dojke“, kojom se obilježava dan posvećen oboljelima od raka dojke, a cvijet narcis odabran je u cijelom svijetu kao simbol buđenja života i nade.

Akcija je u organizaciji Savjeta za zdravlje Karlovačke županije, Udruge žena liječenih od bolesti dojke Europa Donna „Agatha“ Karlovac i domova zdravlja Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić. Cilj akcije je dati podršku oboljelim ženama, ali i podsjetiti sve žene na važnost ranog otkrivanja bolesti  i značaj redovitih preventivnih pregleda.

Tijekom 2015. god. Europa Donna Hrvatske nastavlja provoditi kampanju „Darujmo ružičasti život“ kako bi se pribavila sredstva za kupnju aparata za jednokratno zračenje – linearnog akceleratora, prvog takvog aparata u Hrvatskoj.

Akciju je u Slunju proveo Dom zdravlja Slunj, uz podršku Grada Slunja i uz medijsko pokroviteljstvo Radio Slunja. Brojni su se građani, ali i ugostitelji uključili u kupnju narcisa i time podržali plemenite ciljeve ove kampanje i akcije.  

 

Close Search Window