Vijesti|

Proteklog vikenda iskoristili smo vrijeme za druženje uz vodu, konkretno na našem gradskom kupalištu i u Rastokama.
 
Nedjeljno jutro smo započeli kajak utrkom organiziranom od strane Kajak-kanu kluba “Rastočki mlinari”, koja se izvodila od gradskog kupališta do novog mosta u Jarebovoj luci. Nakon utrke, uslijedila je božićna regata i spust u raftovima, vođen od gradskog kupališta u Slunju do mjesta Nikšić.

Nakon avanture na kupalištu, zagrijali smo se uz ukusne tople uštipke i kuhano vino u centru Rastoka, kod mosta Svetog Ivana Nepomuka.

Tijekom malog Božičnog sajma, na kojem su sudjelovali i OPG-i slunjskog kraja, tople uštipke i kuhano vino pripremili su članovi Udruge hrvatskih branitelja Slunja, Cetingrada i Rakovice, tako prikupljajući donacije u dobrotvorne svrhe, za potrebite obitelji u Slunju. 

Uz vodstvo Crvenog križa Slunj, prisutni su imali priliku naučiti zrađivati kruh Božićnjak, a članice KUD-a “Lađevčani” su na tradicionalan način izrađivale ružice za bor. 

Uveselili su nas i nastupi Slunjskih mažoretkinja, dok su toplinu Božića donijeli KUD “Korana”, “Graničar” i “Lađevčani” svojim tradicionalnim božićnim napjevima. Nakon glazbenih izvedbi, okupljeni su u Rastokama zaplesali veliko tradicionalno kolo slunjskog kraja “Ej, janje moje”.

Na kraju programa nastupila je “Cirkultura” koja je priredila vatreni spektakl ispred mosta Sv. Ivana.

Close Search Window