Vijesti|

U subotu 31.8. u Slunju se po prvi puta održao međunarodni sporstki susreti prijateljstva u malom nogometu i rukometu. Susreti su zamišljeni i održani po principu zbližavanja i upoznavanja djece Slunjskog kraja i Unsko sanskog kantona kroz sport.

 
Ideja potaknuta iz Slunja od strane zamjenika gradonačelnika Grada Slunja g. Ivana Požege i g. Hasima Koca iz Turske razvojne agencije TIKA prerasla je u djelo i kao projekat, koji je bio prezentiran Vladi Republike Turske je prihvaćena i financirana od strane iste u visini 130.000 kuna. Stoga neka naša djeca počnu kroz ovakve sadržaje gajiti tradiciju prijateljstva, koja već dugo traje na sportskom polju, između braniteljske populacije pa i gospodarske i političke suradnje koja je na velikom nivou.
 
Na ovom turniru u rukometu i nogometu sudjelovale su ekipe u malom nogometu iz Slunja, Cazina, Vojnića i Karlovca te u rukometu iz Slunja, Cazina i Rakovice. Prije samog otvaranja manifestacije, natjecateljima su se obratili, kao domaćin, gradonačelmik Grada Slunja, g. Jure Katić, koji je ujedno bio i izaslanik župana Karlovačke županije, g. Damira Jelića, potom je djecu pozdravio voditelj Ureda za lokalni šport u Hrvatskom olimpijskom odboru. Obratio se i predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije, g. Želimir Feitl, kao i predsjednik Saveza sportova Unsko Sanskog kantona, g. Emir Dautović te u ime gradonačelnika Grada Cazina, g. Nermina Ogreševića pozdravne riječi uputio je njegov izaslanik Jusuf Barjaktarević. Pored govornika ovom skupu nazočili su i mons. Mie Pecić, dekan Slunjskog dekanata, efendije Admir Muhić i Almir Šabić, kao i predstavnici tvrtki JOMA i AGILA, g. Ivica Dizdar i g. Dario Radišić te predstavnici i treneri svih nazočnih klubova. Završnu riječ uputio je g. Hasim Koc, glavni koordinator Turske razvojne agencije za suradnju u Hrvatskoj TIKE, koji je ujedno i otvorio I. Sportske susrete prijateljstva. Natjecatelje i goste uveo je u program g. Ivan Požega, zamjenik gradonačelnika Grada Slunja, koji je ujedno i glavni koordinator susreta.
 
U 10.00 h počela su natjecanja u dvorani i na igralištu umjetne trave. Natjecale su se ekipe, u malom nogometu: NK Slunj, NK Ilovac Karlovac, NK Vojnić ’95. i NK Krajina Cazin, a u rukometu, kod dječaka: RK Drenak Slunj, RK Drenak Rakovica i RK Krajina Cazin te kod djevojčica: ŽRK Drenak Slunj, ŽRK Drenak Rakovica, ŽRK Krajina Cazin i ŽRK Cazin.
 
 
Nakon završetka natjecanja, koja su obilovala velikom borbenošću i angažmanom i djece i trenera, oko 16 h, pristupilo se postrojavanju ekipa i dodjeli pehara , medalja i priznanja te poklona za sve natjecatelje i trenere. Rezultati natjecanja su slijedeći: Mali nogomet: 1. mjesto NK Krajina Cazin 2. mjesto NK Vojnić ’95. 3. mjesto NK Ilovac Karlovac 4. mjesto NK Slunj Najbolji golman turnira: Roberto Šabić iz NK Vojnić ’95. Najbolji igrač turnira: Smajo Beganović iz NK Krajina Cazin Rukomet – dječaci: 1. mjesto RK Krajina Cazin 2. mjesto RK Drenak Slunj 3. mjesto RK Drenak Rakovica Najbolji golman turnira: Faris Čaušević iz RK Krajina Cazin Najbolji igrač turnira: Niko Kovačević iz RK Drenak Slunj Rukomet – djevojčice: 1. mjesto ŽRK Drenak Slunj 2. mjesto ŽRK Krajina Cazin 3. mjesto ŽRK Drenak Rakovica 4. mjesto ŽRK Cazin Najbolja golmanica turnira: Lejla Abdagić iz ŽRK Krajina Cazin Najbolja igračica turnira: Nina Pavlešić iz ŽRK Drenak Slunj.
 
U cjelodnevnom druženju za svu djecu, trenere i voditelje ekipa te roditelje djece, kao i za sve goste i uzvanike osigurana je hrana te osvježavajući napici.
 
Organizatori se zahvaljuju NK Slunj i RK Drenak na pomoći u organizaciji, za koju su, ispred TIKE, primili darove od 10 nogometnih i rukometnih lopti za utakmice i treninge.
 
Zahvale idu i sutkinjama i sucima, koji su, bez greške, odsudili ove susrete. Nakon završetka ceremonije, izvršena su i zajednička fotografiranja te najavljeni novi susreti iduće godine, koji će se održati 13. 6. 2020. g. Hvala svim ekipama na sudjelovanju!
 
Organizacijski odbor
Close Search Window