Vijesti|

Program obilježavanja Dana grada Slunja danas je započeo svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju, a potom je, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana svečana sjednica Gradskog vijeća Slunja, na kojoj su zaslužnim pojedincima i udrugama predsjednik Vijeća Jure Katić i gradonačelnica Mirjana Puškarić uručili Javna priznanja i zahvalnice za 2022. godinu.
Nakon uvodnog govora predsjednika Gradskog vijeća Jure Katića, brojnim se gostima obratila gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić. Uz kraći filmski prikaz gradonačelnica je predstavila rad i projekte koje Grad Slunj provodi. Radi se o projektima komunalne i turističke infrastrukture te projektima vezanim uz djecu i mlade, jer je konačni cilj zadržati mlade ljude da ostanu živjeti na ovom prostoru.
Naglašena je uspješna suradnja i potpora s državne i županijske razine, gdje se kroz sinergiju lokalne, regionalne i državne vlasti uspjelo pripremiti i završiti nekoliko iznimno značajnih projekata za slunjsko područje.
U ime gostiju obratili su se gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, u ime prijateljskih gradova i općina, načelnik Krašića Josip Petković Fajnik, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar, potom, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Nada Murganić, te kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
U ime nagrađenih obratio se i zahvalio na priznanju dr. Dragan Božičević.
Svi su pohvalili vrijedan rad gradskog vodstva na čelu s gradonačelnicom Mirjanom Puškarić te dobru koordinaciju s županijskom razinom i Vladom Republike Hrvatske, što je i rezultiralo osiguranjem sredstava za projekte koje je Grad Slunj kandidirao prema državnoj razini i EU fondovima.
Upravo je jedan takav projekt, vrijedan 23 milijuna kuna, od čega su 19 milijuna kuna bespovratna EU sredstva, danas simbolično završen. Radi se o projektu “Vodene tajne Slunja”, kojim se značajno unapređuje, renovira i modernizira turistička infrastruktura Rastoka. Završna konferencija projekta održana je na obnovljenom Mostu sv. Ivana u Rastokama, na kojem su, uz gradonačelnicu Mirjanu Puškarić, govorili predstavnici konzultanata te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Close Search Window