Vijesti|

Povodom biskupskog ređenje fra Zdenka Križića, OCD 25. svibnja 2016. u gospićkoj katedrali, apostolski administrator Gospićko-senjske biskupije mons. Mile Bogović uputio je proglas svećenicima i vjernicima Gospićko-senjske biskupije


PROGLAS

povodom biskupskog ređenja i preuzimanja službe gospićko-senjskog biskupa

fra Zdenka Križića

 

Poštovana subraćo svećenici, redovnici i redovnice,

dragi vjernici Gospićko-senjske biskupije

 

Sveti Otac, Papa Franjo je 1. travnja 2016. imenovao oca Zdenka Križića, OCD, gospićko-senjskim biskupom.

Iščekujući njegovo biskupsko ređenje i preuzimanje službe, koje će biti 25. svibnja 2016. u 10.30 sati u gospićkoj katedrali, potičem da se sve naše župe uključe u ovo slavlje, kako molitvom tako i svojim dolaskom. Prisjetimo se da je upravo na taj dan prije 16 godina papa sv. Ivan Pavao II. utemeljio našu Biskupiju.

Stoga pozivam sve svećenike, redovnike i redovnice da prisustvuju ovom slavlju te potaknu svoje vjernike da se odazovu. Posebno očekujemo da se odazovu vjeroučitelji, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, župnih Caritasa, molitvenih zajednica i mladi, kako bi svi svojom nazočnošću uveličali ovo slavlje. Bit će moguće pratiti ovo slavlje i na video-zidu koji će biti postavljen uz katedralu.

Glavni zareditelj bit će kardinal Josip Bozanić, a suzareditelji nadbiskup i metropolit mons. Ivan Devčić i mons. Mile Bogović, biskup domaćin.

Ovo je prvo biskupsko ređenje u gospićkoj katedrali pa je i pod tim vidom značajno za našu Biskupiju. Korisno će biti reći vjernicima i nekoliko podataka o novom biskupu. Molim da kancelariji javite broj autobusa radi parkiranja i uređenja prostora kraj katedrale.

Potičem sve na ustrajnu molitvu za novoga biskupa i našu Biskupiju te zazivam na sve Božji blagoslov i zagovor Majke Božje od Krasna, zaštitnice naše Biskupije.

 

Mons. Mile Bogović, biskup

apostolski administrator

Close Search Window