Vijesti|

Gradonačelnik Jure Katić primio je u gradskoj vijećnici predstavnike Udruge umirovljenika i Udruge invalida rada te predstavnike Crvenog križa Emden iz Njemačke, koji su za starije osobe i osobe u potrebi donirali kombi vozilo Crvenom križu Slunj

Ovom prijemu prisustvovale su i ravnateljice Doma zdravlja Slunj i Centra za socijalnu skrb Slunj, vlč. Mile Pecić te ravnateljica Crvenog križa Mirjana Puškarić, koja je ugostila prijatelje iz Emdena. S njima je i Nada Gašparović, koja je od velike pomoći u prijevodu, ali je ujedno i inicijatorica ovog prijateljstva, zajedno sa bratom Mirkom Gašparović, koji živi i radi u Emdenu.

Crveni križ iz Emdena drugi put je u Slunju i ovaj put došao je sa konkretnom pomoći, kombi vozilom koje je donirao Crvenom križu Slunj, a za potrebe prijevoza korisnika CK Slunj, kao i svih koji su u potrebi.

Prvi put su Slunj posjetili s našim Slunjaninom (iz Lađevca) Mirkom Gašparovićem te je tada dogovorena i buduća suradnja. Ravnateljica CK Slunj, Mirjana Puškarić nastavila je produbljivati suradnju, što je rezultiralo ovom donacijom, a nastavit će se i na drugim poljima. Prijatelji iz Njemačke sami su dovezli ovo vozilo, a podmirit će i sve carinske i druge obveze. Ravnateljica Puškarić i Gradonačelnik Katić uručili su im zahvalnicu i poklone i izrazili želju za nastavkom suradnje, što je obostrano i potvrđeno.

Close Search Window