Vijesti|

Povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Slunj je za svoje jubilarne darivatelje krvi koji su u periodu od 25.10.2020. do 25.10.2021. godine darovali krv 5,10,20,25,30,40,50 i 75 tradicionalno organiziralo prijem dana 25.10.2020. u kinosali Pučkog otvorenog učilištu Slunj. U tom periodu ukupno imamo 47 darivatelja krvi koji su ostvarili jubilarna davanja, od toga je 45 muškarac i 2 žene.

Na prijem se odazvalo 17 darivatelja krvi kojima su urečena priznanja, zahvalnice, značke i prigodni pokloni. Darivateljima krvi koji su ostvarili svoje prvo i koji nisu bili u mogućnosti doći smo priznanja poslali na kućne adrese.

Ostvarena davanja krvi su:

5 davanja krvi – 15 osoba

10 davanja krvi – 4 osoba

20 davanja krvi – 7 osoba

25 davanja krvi – 5 osoba

30 davanja krvi – 4 osoba

40 davanja krvi – 5 osoba

50 davanja krvi i brončani znak je ostvarilo 6 osoba, a to su:

Bijonda Joža, Obajdin Ivan, Delač Nikola, Puškarić Marin, Kolar Stjepan i Štrk Dinko.

75 davanja krvi i srebreni znak ostvario je Zlatko Čop.

Ove godine imamo i jednu ženu, Zrinku Vuković koja je ostvarila 30 davanja krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Slunj u svojoj bazi ima 1259 davatelja krvi (Slunj i Vojni poligon Eugen Kvaternik Slunj).

Sve prisutne pozdravili su vd ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slunj Ivona Piršić, te gradonačelnica grada Slunja Mirjana Puškarić. Uz njih na prijemu su sudjelovali i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Slunj Diana Cindrić te s Vojnog poligona Eugen Kvaternik Slunj pukovnik Kelnerić Roman.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava Vašu humanost, plemenitost i bezgraničnu ljubav prema čovjeku stoga Vam hvala!

Našim dragim darivateljima krvi zahvaljujemo na iskazanoj ljubavi i humanosti kao i na svemu što činite kako bi se izgradila i podigla svijest ljudi o kulturi kontinuiranog davanja krvi kao građanskoj dužnosti. Čestitamo Vam vaš dan!

Close Search Window