Vijesti|

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila je svoj Ured u Karlovačku županiju u ponedjeljak, 26. ožujka. Programom posjeta bio je predviđen i posjet Slunju, 27. ožujka. Predsjednica RH stigla je u Slunj prije podneva i susrela se s građanima u kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta Slunj. Prigodno su je dočekali Gradonačelnik Jure Katić, njegov zamjenik Ivan Požega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slunja Ivan Bogović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Perović Anušić i dvoje malih članova KUD-a, Tina Božičević i Tin Vuković, koji su Predsjednici uručili cvijeće.

 

U kinodvorani Predjednicu i druge uzvanike pozdravio je Gradonačelnik Jure Katić te se osvrnuo na burnu povijest Slunja, njegove ljepote, napredak u razvoju turizma, ali i predočio probleme s kojima se Slunj susreće.

Potom se obratila Predsjednica RH, gđa. Kolinda Grabar Kitarović, zahvalivši Slunjanima na toplom dočeku i zaželjevši ostvarenje svih planova i realizaciju projekata, uz napomenu da su ovi krajevi, koji su uvijek stradavali prioritet državi i da svakako imaju pravo tražiti pomoć od države prije svih.

Program su upotpunili članovi Pjevačke skupine „Lovor“ otpjevavši himnu Grada Slunja, a potom je uslijedilo uručenje poklona Predsjednici RH, koji se sastojao od naših izvornih domaćih proizvoda: proje, sira, meda, džemova, rakije, pisanica i sl.

Predsjednica RH položila je cvijeće i poklonila se poginulim braniteljima pred spomen obilježjem u gradskom parku.

 

Predsjednica se rado pozdravljala sa građanima i djecom

 

U nastavku dana Predsjednica RH će posjetiti Općinu Rakovica i susresti se sa turističkim djelatnicima.

Close Search Window