Vijesti|

Povodom Dana starijih osoba gradonačelnik Jure Katić upriličio je prijem starijih osoba u Gradskoj vijećnici Grada Slunja

 

Gradonačelnik Jure Katić danas je u vijećnici Grada Slunja, zajedno sa ravnateljicama Doma zdravlja Slunj, Centra za socijalnu skrb Slunj i Crvenog križa Slunj, predstavnicima Savjeta mladih Grada Slunja te predstavnicama Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije primio predstavnike Udruge umirovljenika i Udruge invalida rada Grada Slunja, a povodom Dana starijih osoba.

Predstavnici udruga, gđa Ankica Petek, tajnica Udruge umirovljenika i gđa. Jelena Kovačević, predsjednica Udruge invalida rada istaknule su potrebu uređenja prostora u kojem djeluju ove dvije udruge te dugogodišnju potrebu izgradnje doma za starije osobe. Udruga umirovljenika broji cca 340 članova, dok udruga invalida oko 40.

Gradonačelnik je, kao i ravnateljice ustanova, istaknuo stalnu brigu ovih institucija za ovu populaciju , kroz različite programe koje provode, kao i kroz potpore udrugama, kako financijske, tako i svake druge pomoći koju službe mogu pružiti.

Gospođa Veronika Lendler iz Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije predstavila je Katalog informacija za osobe s invaliditetom u digitalnom obliku te je predložila niz aktivnosti koje može ovaj savez organizirati za naše udruge i s našim udrugama te ponudila pomoć u pisanju projekata, kao i mogućnosti dolaska pravnog tima među naše starije i invalidne osobe.

Gradonačelnik je zahvalio svima na dolasku i konstruktivnom razgovoru, posebice gostima iz Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i našim mladima, članovima Savjeta mladih, što su svojim dolaskom na ovaj skup iskazali svoj interes za uključenje u društveni rad zajednice i međugeneracijsku solidarnost.

Close Search Window