Vijesti|

Haşim Koç, koordinator Turske razvojne agencije TIKA za Hrvatsku, sa suradnicima posjetio Grad Slunj, prilikom kojeg je sa Gradonačelnikom Grada Slunja, Jurom Katićem potpisao ugovor o rekonstrukciji i obnovi Pučkog otvorenog učilišta Slunj.

 

Haşim Koç je informirao gradonačelnika o humanitarnim i razvojnim projektima u kojima sudjeluje TIKA, pri čemu je istaknuo kako je Turska razvojna agencija prisutna u čak 54 zemlje, a jedan od posljednjih otvorenih ureda je u Zagrebu (prije 2 godine). Do danas su u Hrvatskoj realizirali 28 projekata, a ovaj današnji, potpisan sa Gradom Slunj, 9. je projekat potpisan u ovoj godini. Između ostaloga, Haşim Koç je spomenuo nekoliko realiziranih projekata u Hrvatskoj, poput donacije Dječjem vrtiću Vrbovec (za opremanje dječjeg igrališta, nabavu didaktičke opreme, uređenje kuhinje i administrativnog prostora za računovodstvo, zatim kupnju računala, projektora i platna), kao i nabavu terenskog vozila i medicinske opreme za starije osobe koje žive u Općini Žumberak.

Slunjsko Pučko otvoreno učilište Slunj ovim će projektom, dobiti tehničku opremu za poboljšanje kapaciteta usluga koje POU pruža građanima te će se obnoviti i rekonstruirati prostor Pučkog i Knjižnice i čitaonice. Radovi bi trebali krenuti za tjedan dana, a završetak se očekuje u proteku 3 mjeseca od početka izvođenja radova.

Nakon obilaska prostora i press konferencije Haşim Koç iskazao je zadovoljstvo ovom suradnjom i ponudio daljnju suradnju na nekim drugim projektima, koje bi Grad Slunj istaknuo za potrebite, a u cilju su kvalitetnijeg pristupa građana javnim uslugama kao što su obrazovanje, knjižnica, kino i sport.

Close Search Window