Vijesti|

Grad Slunj je danas posjetila delegacija Narodne Republike Kine, predstavnici Xiangshan županije na čelu sa g. Zhou Jiandongom. Delagaciju iz Kine je dočekao gradonačelnik g. Katić sa suradnicima.

Teme razgovora su bile upoznavanje sa potencijalima Grada Slunja i županije Xiangshan (smještena je oko 300 km južno od Shanghaia), razmjena iskustva po pitanju razvoja gospodarstva, a posebice turizma.

Gostima iz Kine je ovo prva posjeta Republici Hrvatskoj, a time i Gradu Slunju. Razgovori su počeli sa prezentacijama potencijala i znamenitosti Grada Slunja i Xiangshan županije te su razmijenjena bogata iskustva i uspostavljeni kontakti za moguću buduću suradnju.

Gostima se naš kraj jako svidio te posebno ističu naše prirodne ljepote, blizinu Nacionalnog parka Plitvička Jezera kao i izvrsnu lokaciju što predstavlja veliki potencijal za održivi razvoj turizma i drugih gospodarskih grana. Ističu da su kineski turisti gosti koji traže kvalitetan sadržaj, kako smještaj (hoteli) tako i turistički i gastronomski, a sukladno tome rado plaćaju tražene usluge. 

Nakon ugodnog i kvalitetnog razgovora razmijenili smo međusobne kontakte te je delegacija nastavila sa posjetom NP-u Plitvička Jezera.  

 

 

Close Search Window