Vijesti|

Prošli tjedan u Slunju je uspješno održana četverodnevna radionica „Poduzetništvo žena na ruralnim područjima“, na kojoj su sudjelovale žene sa područja Grada Slunja i Općina Cetingrad i Rakovica.
 

 
Radionicu je organiziralo Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, s ciljem revitalizacije ruralnog područja, osnaživanja žena i pokretanja dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.
 
Osim upoznavanja sa zakonskim propisima vezanim za dopunske djelatnosti, tradicijske obrte i vještine, turizam na poljoprivrednim gospodarstvima, žene poduzetnice su upoznate sa nizom zanimljivih tema koje im mogu pomoći u razvoju njihovog poljoprivrednog gospodarstva. U sklopu radionice se je obišao uspješan primjer ruralnog turizma „Plitvice Holiday Resort“ u Grabovcu.
Najzanimljiviji dio radionice svakako su bile prezentacije i praktične vježbe. Tako je prezentirana proizvodnja melema od pčelinjeg voska, sira mascarponea te izrada rolade od sira sa raznim začinima.
Održana je i radionica keramike uz podršku majstora lončara iz Petrinje Valentina Valenta, vlasnika lončarskog obrta „Lončarstvo Val“, na kojoj su prezentirane različite tehnike izrade predmeta od gline, kao i rad na lončarskom kolu.
Na zadovoljstvo svih, napravljeno je puno ukrasnih i uporabnih predmeta, i nadamo se da će se što više žena uključiti i u daljnje radionice koje budu organizirane u svrhu podrške poljoprivredi i razvoju prerade i drugih oblika dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.
Close Search Window