Vijesti|

Otvaranje vježbališta (aktivne zone) održat će se  u petak 9. rujna 2016. u Plitvičkoj 9 u Slunju s početkom u 11.30 sati.

 

 

Pokret za radost projekt je koji provodi Coca-Colin sustav u Hrvatskoj od 2013. godine u suradnji s partnerima, stručnjacima s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine u sklopu projekta tvrtka je odlučila u suradnji s lokalnim zajednicama otvoriti tzv. aktivne zone ili vježbališta na otvorenome diljem Hrvatske. Ideja je ove godine otvoriti 10, a sljedeće godine dodatnih 10 aktivnih zona. Aktivne zone će nakon otvaranja biti predane u vlasništvo  lokalnim zajednicama, te na korištenje njihovim građanima. Aktivne zone, pa tako i ova koju grad Slunj dobiva u trajno vlasništvo obuhvaćaju ukupno 6 sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih koristiti svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i fizičke mogućnosti.

 

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Cilj je aktivnih zona obogatiti ponudu sadržaja u lokalnim sredinama, te unaprijediti kvalitetu života i blagostanje u istima.

 

Na svečanome otvorenju aktivne zone nazočnima će se obratiti:

Jure Katić, slunjski gradonačelnik,

Mirza Džomba, bivši rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta, te

Bruno Jelić, predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska

Close Search Window