Vijesti|

Jedan od najznačajnijih projekata Karlovačke županije iz resora zdravstva, adaptacija i uređenje te opremanje prostora za fizikalnu terapiju pri Domu zdravlja Slunj, vrijedan 5 milijuna kuna, u potpunosti je spreman za rad i prihvat prvih pacijenata.

Uspostavom ove djelatnosti u Slunju, postignut je značajan iskorak u zdravstvenoj usluzi koju pruža Dom zdravlja Slunj te će svakako biti velika prednost za sve pacijentice i pacijente s područja grada Slunja te općina Rakovice i Cetingrada, koji više neće trošiti vrijeme, niti novac vozeći će u Karlovac radi korištenja fizikalne terapije. Godišnji trošak putovanja u Karlovac je 1 milijun kuna.

Projekt je izveden kroz četiri faze od 2018. godine, a radove su izvodili tvrtka GZPP d.o.o. iz Slunja (1. i 2. faza) te tvrtka ESPERA d.o.o. iz Splita (3. faza radova). Radove na opremanju u ovoj završnoj fazi izvodi tvrtka Focus Medical d.o.o. iz Zagreba. Dio sredstava (cca. 2,4 milijuna kn) osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok su u sufinanciranju projekta još participirali Karlovačka županija, s 2,35 milijuna kn i Grad Slunj s 250 tisuća kn vlastitih sredstava.

Obilazak novouređenih prostora fizikalne terapije vodila je ravnateljica Doma zdravlja Slunj, Ivanka Magdić, u nazočnosti saborskih zastupnica Nade Murganić i Maje Grbe Bujević, županice Martine Furdek Hajdin, zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, gradonačelnika Grada Slunja Jure Katića, ravnateljice GD Crvenog križa Slunj Mirjane Puškarić, ravnateljica ostalih domova zdravlja, voditeljice HZZO-a Karlovac Ivane Horvat i brojnih drugih uzvanika. 

Close Search Window