Vijesti|

Magistralni cjevovod Slunj – Veljun u dužini od 19 380 m jučer su svečano otvorili gradonačelnik Grada Slunja, g. Jure Katić, župan Karlovačke županije gospodin Ivan Vučić, dožupan Karlovačke županije, g. Siniša Ljubojević, direktor Komunalca Slunj, g. Dinko Puškarić u prisustvu predstavnika Hrvatskih voda g. Igora Ignaca i g. Ivana Miškovića te g. Damira Jurića i g. Davora Žalca.

 

Prije samog otvorenja u Gradskoj vijećnici Grada Slunja održan je sastanak na kojem je predstavljen ovaj, 22 milijuna kuna vrijedan projekat, njegove faze te sudionici u financiranju i izgradnji.  Na sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Slunja, g. Jure Katić, župan Karlovačke županije gospodin Ivan Vučić, dožupan Karlovačke županije, g. Siniša Ljubojević, načelnik općine Cetingrad g. Milan Gašparin i njegov zamjenik Milan Bogović, zapovjednik poligona puk. g. Lilić, predstavnici policije g. Capan i g. Darko Magdić, izaslanik grada Karlovca Ivan Uđbinac, predstavnici Hrvatskih voda g. Igor Ignac i g. Ivan Mišković te konzultant projektant, g. Damir Jurić i g. Davor Žalac predstavnici gradskih ustanova i gradske uprave i župnik Mile Pecić.

Gradonačelnik Jure Katić zahvalio je Hrvatskim vodama, koje su u najvećem dijelu financirale ovaj projekat, koji je od velike važnosti za sve stanovnike naselja na potezu od Slunja do Veljuna, Nikšića, Pavlovca, Blagaja i Veljuna, za gospodarstvenike na tom području, ali i za budući turistički aspekt ovoga područja. Naveo je i plan realizacije još nekih projekata na području Slunja, već se ove godine planira potpisivanje ugovora i početak realizacije 5 novih projekata, najveći bi bio pročistač otpadnih voda. Naglasio je da je trenutna pokrivenost cjevovodima u Slunju oko 60%, a da bi se realizacijom ovih 5 projekata pokrilo oko 80%  područja. Gradonačelnik se zahvalio i izvođaču radova, Aquatermu iz Karlovca, koji je kvalitetno i na vrijeme odradio sve ugovorene stavke.

 

 Otvorenje vodospreme u Tatar Varošu koji ima kapacitet za opskrbu svih naselja pitkom vodom u ovom dijelu cetingradske općine Objekt je blagoslovio župnik Šimo Božić a otvorili su ga zajedno gradonačelnik Slunja g. Jure Katić i načelnik općine Cetingrad g. Milan Gašparin

Close Search Window