Vijesti|

Danas je u Pučkom otvorenom učilištu Slunj održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Slunja, povodom Dana Grada Slunja. Prethodila joj je Sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju koju je predvodio dekan Slunjskog dekanata, vlč, Šimo Božić.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slunja, Jure Katić.

Minutom šutnje okupljeni su odali počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

Gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić je prezentacijskim videom prikazala uspješno provedene, sadašnje i buduće planirane projekte Grada Slunja, ali se i osvrnula na tridesetogodišnje putovanje koje su stanovnici Grada Slunja prošli. Također gradonačelnica se u svom obraćanju posebno zahvalila Vladi RH i Karlovačkoj županiji na kontinuiranoj potpori te je izrazila posebnu zahvalu hrvatskim braniteljima na slobodi koju danas uživamo.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Slunja dodijeljena su Javna priznanja i zahvalnice koje su primili:

Bruno Gennaro, za životno djelo

Ivanka Magdić, ravnateljica Doma zdravlja Slunj,

Snježana Mrljak, ravnateljica Glazbene škole Karlovac,

Tabor Magdić,

Obrt za proizvodnju slastica DIVA te

Ivan Volarić.

Na sjednici se obratio i izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved koji je pohvalio rad naše lokalne zajednice i potvrdio da će Vlada RH i dalje stajati iza projeata Grada Slunja.

Program je upotpunila muška pjevačka skupina KUD-a Graničar, Cvitović koji su izveli himnu RH te pjesmu “Slava tebi”.

Po završetku Svečane sjednice, okupljeni su se uputili prema novoizgrađenom parkingu kod dvorane Srednje škole Slunj na svečano otvorenje istog, a putem su zastali kod PP Slunj gdje su pozdravili policijske službenike, zahvalili im na požrtvovnom radu i poželjeli uspjeh u daljnjim izazovima.

Gradonačelnica Grada Slunja ponovno se obratila okupljenima te je naglasila da je ovaj Projekat, koji je izuzetne važnosti za Slunj financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova te Ministarstvo unutarnjih poslova sa više od 150.000€, dok je Grad Slunj uložio 120.000 € vlastitih sredstava.

Ovom prilikom još jednom čestitamo svim našim stanovnicima Dan Grada Slunja.

 

Close Search Window