Vijesti|

Dana 23. svibnja 2023. održan je sastanak s ciljem pripreme provedbe radova energetske obnove višestambene zgrade u Slunju, Ulica 14. Domobranske pukovnije 5. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Uprava za stambeno zbrinjavanje, predstavnici Grada,  upravitelj i predstavnik suvlasnika zgrade u Ulici 14. Domobranske pukovnije 5.

Predstavnici Ministarstva izvijestili su da su odrađene sve pripremne aktivnosti potrebne za izvođenje radova: izrađena je projektna dokumentacija, provedeni postupci javne nabave za odabir izvođača radova i stručnog nadzora,  te se uskoro očekuje uvođenje izvođača u posao.

Ugovoreni radovi obuhvaćaju obnovu vanjske ovojnice (zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija-fasada), sanaciju dimnjaka, uređenje krovišta, gromobranskih instalacija i dr.

Radovi energetske obnove zgrade financiraju se iz „Programa suzbijanja energetskog siromaštva koji uključuje korištenje obnovljivih izvora energije u stambenim zgradama na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi za razdoblje do 2025. godine“ za koji su sredstva osigurana u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti.  (NPOO)

Predstavnici Ministarstva istakli su da su uz ovu zgradu, pripremljeni i projekti energetske obnove još nekoliko zgrada na području Grada Slunja, te se radi na pripremnim aktivnostima za njihovu realizaciju.

Close Search Window