Vijesti|

Crveni križ Slunj obilježio je danas u gradskom parku Tjedan Crvenog križa Slunj, Dan obitelji i Majčin dan, a svečanost su uveličali članovi Utrke mira

 

Svjetska manifestacija PeaceRun održava se svake godine s ciljem promicanja međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Predstavnike Utrke mira u Gradskoj vijećnici Grada Slunja primio je Gradonačelnik Jure Katić i njegov zamjenik Ivan Požega.

Potom su se svi zajedno uputili u gradski park, među okupljenu djecu. Gradonačelnik je simbolično pronio baklju mira kroz park.

Na dojmljiv način predstavili su se sudionici utrke i približili svoj veliki zadatak. Učenici slunjske škole  su u malom kvizu pogađali prema jeziku trkača iz koje zemlje dolaze poput Rusije, Bugarske, Austrije, Srbije, Engleske, Portugala.

Uz govor, pjesmu i ples sudionika utrke ostavljene su nam snažne poruke mira. Poseban doživljaj djeci je ostavila upaljena baklja koja je putovala od učenika do učenika. 

Nakon ispraćaja ovih ‘ambasadora mira’ djeca su nastavila svoj program, dok su svoje štandove izložili i djeci i ostalim sudionicima približili svoj rad Hrvatska gorska služba spašavanja, Dom zdravlja Slunj, Centar za socijalnu skrb Slunj, Policijska uprava Slunj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Slunj te samo društvo Crvenog križa Slunj.

Close Search Window