Vijesti|

Danas, 11. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Slunj, pod geslom „Sve što radimo, radimo od srca“, obilježilo je Tjedan Crvenog križa.

Ravnateljica GDCK-a Slunj Marija Lucić pozdravila je sve prisutne te se zahvalila djelatnicima i volonterima Crvenog križa Slunj, ali i djelatnicima PP Slunj, Hrvatskog zavoda za socijalni rad Slunj, Doma zdravlja Slunj, Srednje škole Slunj, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i DVD-a Slunj što su im se i ove godine pridružili i podržali manifestaciju sa raznim aktivnostima i prezentacijama svog rada.

Gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić je zahvalila svima prisutnima na dolasku te uputila čestitke djelatnicima i volonterima Gradskog društva Crvenog križa Slunj. Pohvalila je njihov rad i zalaganje u zajednici te im se zahvalila što nesebično pomažu i sudjeluju u većini manifestacija u našem gradu. Također, Gradonačelnica je u ovoj prilici djelatnicima Doma zdravlja Slunj, a povodom Svjetskog dana sestrinstva koji se obilježava sutra, 12. svibnja, uputila iskrene čestitke. Istaknula je važnost njihova poziva i zahvalila svim medicinskim sestrama i medicinskom osoblju Doma zdravlja Slunj na odricanju, snazi, hrabrosti, radu i doprinosu u očuvanju života i zdravlja pacijenata.

Manifestaciji je nazočio, u ime županice Karlovačke županije, gospodin Ninoslav Plavetić koji je također pohvalio rad Crvenog križa te naglasio važnost njihove uloge u zajednici.

Posjetitelji su imali priliku razgledati prezentacije PP Slunj, Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb Slunj, DVD-a Slunj i HGSS ispostave Slunj te je Dom zdravlja organizirao mjerenje tlaka i šećera kako bi promovirali važnost brige o zdravlju. Osim raznih aktivnosti, igre i zabavnog sadržaja, djeci su volonteri i učenici Srednje škole Slunj prezentirali prvu pomoć te im time ukazali na važnost pravilnog pružanja pomoći u nesretnim situacijama.

Close Search Window