Aktualnosti, Poljoprivreda|

Grad Slunj pokrenuo je inicijativu da se povežu poljoprivredni proizvođači sa područja Grada Slunja sa lokalnim ugostiteljima kako bi se pokrenula međusobna suradnja, odnosno vidjele mogućnosti otkupa poljoprivrednih proizvoda izravno od lokalnih poljoprivrednika.

Cilj je da se na taj način potakne poljoprivredne proizvođače da povećaju svoju proizvodnju i da se pokrene plasman lokalno proizvedenih proizvoda kroz ponudu u turizmu.

Na tu temu je održan sastanak Gradonačelnice sa ugostiteljima koji posluju na našem području, i ovim putem se zahvaljujemo onima koji su se odazvali i pokazali interes za razgovor na tu temu, koja je od izrazite važnosti za razvoj ovog ruralnog područja.

Smatramo da će domaća poljoprivredna proizvodnja imati sve veću ulogu u razvoju turizma, tako da je ova inicijativa pokrenuta kako bi se utvrdilo koje vrste i količine poljoprivrednih proizvoda su poljoprivrednici na našem području u mogućnosti proizvesti za lokalno tržište (i šire), i da lokalni ugostitelji dobiju informaciju o tome.

Slijedom toga, pozivamo sve poljoprivredne proizvođače koji su zainteresirani za prodaju svojih poljoprivrednih proizvoda, da nam dostave podatke o vrstama i količinama koje proizvode, kako bih ih se povezalo sa lokalnim ugostiteljima. O daljnjoj suradnji, potrebnim količinama i cijenama, će se poljoprivrednici nakon toga direktno dogovarati sa ugostiteljima.

Ugostitelji su zainteresirani i za  neke specifične gotove proizvode sa naših lokalnih OPG-a, koji se ne mogu kupiti u slobodnoj prodaji, da ih oni plasiraju u svojoj gastronomskoj ponudi u svom ugostiteljskom objektu, kap npr. domaće sireve, sokove, pekmeze i slične proizvode.

Lokalni poljoprivrednici podatke mogu dostaviti do 26. travnja ove godine: osobno u Grad Slunj, JUO, Odsjek za gospodarstvo, poduzetništvo, poljoprivredu i EU fondove ili na e-mail: irena.matesa@slunj.hr,  kontakt telefon: 047/674-710.

Ispod su navedeni proizvodi za koje su lokalni ugostitelji iskazali potrebu: (iskazano ukupno na godišnjoj razini, a otkup prema potrebama mjesečni, tjedni i sl. prema dogovoru):

Close Search Window