Aktualnosti|

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Operacije 6.4.1. „Potpora ulaganju u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ za koji podnošenje prijava započinje od 18. srpnja 2018. godine

Putem predmetnog Natječaja poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti od 3.500 eura do 200.000 eura uz intenzitet potpore do 70% za razvoj postojeće djelatnosti u:

  1. sektoru turizma u ruralnom području: kuće za odmor, sobe, apartmani, ugostiteljski objekti,
  2. sektoru prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda,
  3. sektoru pružanja usluga u ruralnim područjima: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge,
  4. sektoru tradicijskih i umjetničkih obrta.

Raspisivanje ovog natječaja sastavni je dio aktivnosti namijenjenih demografskoj obnovi opustošenih ruralnih područja Republike Hrvatske, što predstavlja jedan od važnijih ciljeva Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Njime se potiče ostanak mladih u ruralnim područjima, odnosno njihov povratak iz gradova te zapošljavanje i izvan poljoprivrednih zanimanja.

Prijave na novi natječaj za operaciju 6.4.1. će se zaprimati od 18. srpnja do 28. rujna 2018. godine, a sve informacije dostupne su ovdje.

TEKST NATJEČAJA

DODATNE INFORMACIJE

Close Search Window