Vijesti|

Učenici Osmih Razreda Osnovne Škole Slunj, uz pratnju svojih razrednica, Anite Gledić i Ivane Dragobratović, proveli su dva dana istražujući povijesno naslijeđe grada Vukovara.

Posjet Vukovaru dio je obveznog programa Javne ustanove “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” koji omogućuje učenicima osmih razreda iz cijele  Hrvatske da sudjeluju u jednodnevnim i dvodnevnim posjetima. Ovaj hvalevrijedan projekt usmjeren je na učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaju Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta, učenici su obišli ključne znamenitosti grada, uključujući Memorijalni centar Domovinskog rata, Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, Vodotoranj, Crkvu sv. Filipa i Jakova, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara s masovnom grobnicom, te Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Dodatno, sudjelovali su u kvizu znanja i školi mira, pridonoseći edukaciji o povijesnim događanjima. Naravno, nije nedostajalo ni zabave – učenici su nakon dana ispunjenog edukacijom sudjelovali u večernjem disku na splavi.

Ovaj posjet ne samo da je obogatio znanje učenika već je i potaknuo duboko poštovanje prema herojskom gradu Vukovaru. 

Close Search Window