Vijesti|

Povodom Međunarodnog dana kretanja starijih osoba zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica za zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević, u pratnji gradonačelnika Slunja Jure Katića, posjetile su u srijedu, 27. svibnja, prostor Gradskog društva Crvenog križa Slunj.

Tom je prigodom ravnateljica Crvenog križa Slunj Mirjana Puškarić goste upoznala s radom Rekreativnog kutka „Dodajmo život godinama“ za starije osobe te predstavila rad Gradskog društva Crvenog križa Slunj tijekom koronakrize. Ovo Društvo vrlo aktivno radi na brojnim humanitarnim projektima i njihovih 17 zaposlenika sudjeluje u svim važnijim akcijama na slunjskom području. Tako brinu o 161 starijoj osobi, a gotovo 200 korisnika dolazi u prostore Crvenog križa koristiti neke od brojnih mogućnosti zajedničkog druženja i rada te humanitarnog djelovanja. Prema riječima ravnateljice Mirjane Puškarić interes korisnika nadmašuje mogućnosti prostora kojeg koriste, posebno Rekreativnog kutka te je trenutno glavna preokupacija Društva pronaći adekvatniji, veći prostor za rad i druženja.

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar pohvalila je rad ovog Društva, posebno istakla discipliniran i predan rad djelatnika tijekom koronakrize, što je rezultiralo da na ovom području nije bilo zaraženih osoba. Istaknula je rad Crvenog križa Slunj na brojnim projektima u kojim su samostalno osigurali sredstva za njihovu realizaciju. Grad Slunj, kao i Karlovačka županija redovito financijski pomažu rad ovog Društva. 

Nakon prezentacije rada i programa u prostorijama Rekreativnog kutka, upriličena je zajednička kraća šetnja i druženje s korisnicima na gradskoj šetnici kako bi se na prigodan način obilježio Međunarodni dan kretanja starijih osoba.

 

https://www.kazup.hr/52-clanci/1002102-posjetom-gradskom-drustvu-crvenog-kriza-slunj-obiljezen-medunarodni-dan-kretanja-starijih-osoba.html

Close Search Window