Vijesti|

Obzirom na mogući veći priljev osoba iz Ukrajine, Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je letak s uputama i korisnim informacijama.

Letak će se dijeliti izbjeglicama iz Ukrajine na graničnim prijelazima prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, a izdan je na hrvatskom i ukrajinskom jeziku.

LETAK (na hrvatskom jeziku)

LETAK (na ukrajinskom jeziku)

Osobe koje nemaju organizirani vlastiti smještaj, po dolasku na granični prijelaz dobit će informacije o smještaju u najbližem prihvatnom centru (Osijek, Varaždinske Toplice i od 7. ožujka Gospić). Boravak u prihvatnim centrima je kratkotrajan i ograničen, u pravilu do 48 h. Nakon proteka tog roka bit će upućeni u trajni smještaj koji će im biti ponuđen.

Oni koji imaju organizirani vlastiti smještaj, nakon što se smjeste moraju se obratiti najbližem uredu Crvenog križa, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Svoj boravak moraju prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili postaji. Hrvatski Crveni križ ima svoje urede u cijeloj Hrvatskoj, na 131 lokaciji. Sve adrese mogu se pronaći na web stranici i na letku koji donosi popis županijskih društava Crvenog križa.

Podaci Gradskog društva Crvenog križa Slunj:

Adresa:
Školska ul. 1, 47240, Slunj

Telefon:
047/777-204

e-mail:
crveni.kriz.slunj@gmail.com 

Close Search Window